Περισσότερη μουσική κυκλοφορεί σήμερα (σε μια μέρα) από ό,τι κυκλοφόρησε όλη την χρονιά του 1989 δείχνει μια μελέτη
Μια προηγούμενη αναφορά διαπίστωσε ότι 120.000 κομμάτια προστίθενται αυτήν τη στιγμή στις υπηρεσίες ροής κάθε μέρα
Μια νέα έκθεση του Music Radar διαπίστωσε ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί περισσότερη μουσική κάθε μέρα από ό,τι κυκλοφόρησε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος του 1989.
Σε μια εκτενή αναφορά για τις υπηρεσίες ροής μουσικής, το Music Radar εξέτασε την κατάσταση της «οικονομίας δημιουργίας μουσικής» και τα μοντέλα συνδρομής, με πρόσθετο σχόλιο από τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του Spotify, Will Page.
«Περισσότερη μουσική κυκλοφορεί σήμερα (σε μια μέρα) από ό,τι κυκλοφόρησε το ημερολογιακό έτος του 1989», αποκάλυψε η Πέιτζ. «Και περισσότερο από αυτή τη μουσική γίνεται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για λογισμικό παραγωγής μουσικής».
Στην ίδια έκθεση, το Music Radar παραθέτει μια μελέτη του επιχειρηματικού αναλυτή MiDIA, που αποκαλύπτει ότι υπήρξε αύξηση 12% στον αριθμό των δημιουργών μουσικής μεταξύ 2021 και 2022, φτάνοντας τα 75,9 εκατομμύρια.
Η MiDIA προβλέπει επίσης ότι ο αριθμός των δημιουργών μουσικής σε όλο τον κόσμο θα αυξηθεί σε 198,2 εκατομμύρια άτομα έως το 2030 – υπερδιπλάσιος από αυτόν του 2022.
«Όχι μόνο η δημιουργία περιστασιακής μουσικής θα γίνει mainstream, αλλά θα προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου διεύρυνση της οικονομίας της χοάνης των δημιουργών μουσικής», αναφέρει η μελέτη.
Διαβάστε το παρακάτω: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify ισχυρίζεται ότι το κόστος δημιουργίας "περιεχομένου" είναι "κοντά στο μηδέν"
Μια προηγούμενη μελέτη από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων μουσικής Luminate διαπίστωσε ότι 120.000 νέα κομμάτια ανεβαίνουν σε υπηρεσίες ροής κάθε μέρα (από το 2023).
Σύμφωνα με το Luminate, αυτό το στατιστικό ήταν αυξημένο από 93.400 που προστέθηκαν την ημέρα το προηγούμενο έτος. Η Luminate προέβλεψε επίσης ότι, μέχρι το τέλος του 2023, πάνω από 43 εκατομμύρια κομμάτια προστέθηκαν στο Spotify και σε άλλους ιστότοπους ροής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Universal Music Group Lucian Grainge χαρακτήρισε αυτή την ανάπτυξη στη δημιουργία μουσικής «υπερπροσφορά περιεχομένου», επισημαίνοντας την τεχνητή νοημοσύνη ως «σημαντικό συντελεστή» στην ταχεία άνοδο της δημιουργίας μουσικής.